Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah
matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber.
Ia dihasilkan berasaskan remedi tradisional rakyat Korea
sejak 1300 tahun yang lalu. Ia mengandungi lebih daripada 70 jenis bahan -
bahan mineral dan elemen mikro, merupakan makanan semulajadi dan tidak
mengandungi sebarang elemen toksin.
Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan
tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak
di Pantai Barat Korea.
Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia
tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau
bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan
ketulan garam buluh terbentuk.
Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap
badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada
masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya.
Kebanyakan garam melalui pemprosesan kimia, kandungan
natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan
memudaratkan kesihatan.
KEISTIMEWAAN GARAM BULUH
- Kaya dengan elemen mikro dan bahan-bahan mineral
- dapat mengimbangi kadar elemen mikro dan bahan-bahan mineral mengikut keperluan badan
- tinggi dalam magnesium yang merupakan mineral untuk jantung
- magnesium membantu mengawal penyakit tekanan darah tinggi, membantu penyerapan kalsium, mengekalkan keseimbangan bendalir badan, mengawal pengecutan otot dan menguatkan daya ingatan
- dapat mengekalkan keseimbangan pH bendalir badan (khususnya darah), dan susuk badan yang cenderung kepada beralkali
- Menggalakkan metabolisme dan peredaran darah
- Dikenali sebagai makanan untuk menyahtoksin
- daya serapan yang tinggi dapat meneutralkan toksin dan menyahtoksin dengan cepat, seterusnya menyingkirkan toksin ke luar badan
- boleh diambil bersama pelbagai produk kesihatan, dapat meningkatkan kadar penyerapan terhadap produk kesihatan tersebut
- Untuk kecantikan dan pencegahan penuaan
- daya anti-pengoksidaan yang tinggi dapat menyembuhkan sel-sel badan dan melancarkan fungsi-fungsi organ dalaman badan
**************************************************************
GARAM BULUH DAN BAHAN MINERAL
**************************************************************
PROSES PENGHASILAN GARAM BULUH
**************************************************************
REAKSI TINDAK BALAS PENGHASILAN GARAM BULUH
**************************************************************
FAQ
Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O
Garam Buluh?
Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil Hai-O
Garam Buluh?
Boleh, kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat
rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral
yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan.
Hai-O Garam Buluh mempunyai bau yang tidak menyenangkan,
apakah
bau itu? Adakah ia membahayakan badan manusia?
Bau garam buluh adalah bau semulajadi yang terhasil selepas
pembakaran dengan buluh dalam proses pembuatannya. Ia tidak membahayakan badan
manusia.
Bolehkah garam makan seharian diganti dengan Hai-O Garam
Buluh?
Boleh, Hai-O Garam Buluh kaya dengan bahan
mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya.
**************************************************************
KEBERKESANAN
- Menyingkirkan toksin dalam badan
- Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia
- Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal
- Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah
- Meningkatkan daya pemulihan badan
**************************************************************
CARA PENGAMBILAN
**************************************************************
TESTIMONI
**************************************************************
COOKING SALT = RM 53
DRINK = RM 128
**************************************************************
